Cosulete de bezea cu inghetata

de Miha in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 2753 vizualizari

 

Sa faceti si voi! La vara! :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete:
  • 300 g albus
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura amidon
  • Pentru inghetata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de bezea cu inghetata:

Cosulete de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit adaugam zeama de lamaie si amidonul, omogenizam amestecand usor cu o spatula.

Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Golurile dintre cosulete le puteti umple cu bezele mici ce le puteti savura apoi la o cafea.

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pentru cca 50 de minute

Inghetata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca, apoi se da la congelator, pana se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Se mixeaza crema pana incepe sa capete consistenta. Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

Cosuletele de bezea se umplu cu inghetata de ciocolata si se servesc imediat, cu sos de ciocolata amaruie si o limonada cu menta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de bezea cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci, fistic si bezea