Fiindcă cu totii avem varza acră la butoi si pun pariu ca este cam multa si nu prea stiti ce să mai faceti cu ea ,vin cu următoarea propunere fiindcă, hai să recunoaștem că ne-am cam săturat si de sarmale.Noua ne-a placut mult de tot...
Am taiat varza fideluta dupa ce a stat la scurs si desarat. Dacă este prea sărată, o lăsati asa taiata fideluta ,în apă rece în continuare.
Am calit ceapa tăiata julien in putin ulei si am adăugat pasta de gogosari si coastele tăiate bucăti mai mari si lăsăm cat sa se patrunda un pic, asa cam 15 minute.
Am adaugat varza bine scursa in pumni, peste coastele patrunse.
Am acoperit oala cu un capac, am pus focul potrivit vreo 50 de minute, o ora, timp in care am mai scuturat cratita din cand in cand.
Gustam varza si asezonam cu piper proaspat macinat , marar si cimbru. Mai lasam 10 minute sa fiarba domol.
Serviti cu smântână daca va place.
Pofta mare !
1
Cine doreste poate servi cu mamaliguta si ardei iute , linga...