Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)

de mihaelar63 in Porc, 23 Iul 2013 | 11909 vizualizari

 

Dedic cu drag aceasta reteta unei mari iubitoare de costite: Clementina. Am folosit in loc de ceapa, hasme sau se mai zic salote care sunt un soi de ceapa care cresc mai multe in bulb precum usturoiul. Au un gust dulceag si mai bland decat ceapa obisnuita. Sunt delicioase copte .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita de porc
  • 1 kg cartofi noi
  • 1/2 kg hasme
  • 50 ml otet balsamic
  • sare
  • piper
  • boia de ardei rosie afumata
  • ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite cu hasme si cartofi (la cuptor):

Cartofii si hasmele se curata si se spala .cartofii se taie in patru .

Costita se portioneaza bucati mai mari si se incresteaza putin pe laterale .

Se pune costita , cartofii si hasmele intr-o tava se condimenteaza si se sareaza .

Se stropeste totul cu otet balsamic , se pune apa cat sa acopere si se da la cuptor .

Nu e nevoie de ulei , costita de porc va lasa grasimea necesara .

Dupa 20 minute intoarceti costita sa se rumeneasca si pe partea cealalta .

Mai completati cu putina apa daca este necesar .

Este gata cam in 40-50 min. cand costita este patrunsa si rumenita .

Salotele copte sunt delicioase .Presarati la sfarsit ceapa verde pentru aspect .

Pontul cu otetul balsamic l-am preluat de la Jamie  OLiver.

TIPS-URI

1

NU serviti costita decat cu un pahar de vin sau bere alaturi :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Costite de porc la tigaie