Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)

de mihaelar63 in Porc, 23 Iul 2013 | 11698 vizualizari

 

Dedic cu drag aceasta reteta unei mari iubitoare de costite: Clementina. Am folosit in loc de ceapa, hasme sau se mai zic salote care sunt un soi de ceapa care cresc mai multe in bulb precum usturoiul. Au un gust dulceag si mai bland decat ceapa obisnuita. Sunt delicioase copte .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita de porc
  • 1 kg cartofi noi
  • 1/2 kg hasme
  • 50 ml otet balsamic
  • sare
  • piper
  • boia de ardei rosie afumata
  • ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite cu hasme si cartofi (la cuptor):

Cartofii si hasmele se curata si se spala .cartofii se taie in patru .

Costita se portioneaza bucati mai mari si se incresteaza putin pe laterale .

Se pune costita , cartofii si hasmele intr-o tava se condimenteaza si se sareaza .

Se stropeste totul cu otet balsamic , se pune apa cat sa acopere si se da la cuptor .

Nu e nevoie de ulei , costita de porc va lasa grasimea necesara .

Dupa 20 minute intoarceti costita sa se rumeneasca si pe partea cealalta .

Mai completati cu putina apa daca este necesar .

Este gata cam in 40-50 min. cand costita este patrunsa si rumenita .

Salotele copte sunt delicioase .Presarati la sfarsit ceapa verde pentru aspect .

Pontul cu otetul balsamic l-am preluat de la Jamie  OLiver.

TIPS-URI

1

NU serviti costita decat cu un pahar de vin sau bere alaturi :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Costite de porc cu legume si sos de rosii