Mai nou imi place tare mult cus cusul ,asa ca am incercat mai multe variante,doar am costita si carnat din tara destula
Se spala bine costita si carnatul sub jet de apa rece si se portioneaza daca e cazul.
Se taie ceapa pestisori si se pune in uleiul firbinte sa se caleasca 3-4 minute dupa care se pune pasta de tomate ,costitele si se lasa sa fiarba la foc potrivit 50 minute dupa care se pun si bucatile de carnat si se lasa sa fiarba acoperite inca 40 minute la foc mic.
Intre timp se pregateste cus-cusul.Se fierbe apa sau supa de legume 2 cani si jumatate.Cus-cusul se caleste in untul topit 3-4 minute dupa care se pune apa sau supa de lume peste el, se amesteca bine se condimeteaza cu sare se pune capacul si se lasa acoperit 15-20 minute.Intre timp se mai amesteca cu o lingura .
Se serveste cus cus cu costite si carnat.Peste cus cus cand se serveste se pune sosul de la costita cu ceapa,este grozav de bun.
Unii au vrut sa le amestece, alti nu,asa ca am impacat si capra si varza,jumatate le-am amestecat si jumatate nu.