Prajitura cu gem de prune si nuca

de ralu_ca in Prajituri, 14 Oct 2013 | 31533 vizualizari

 

Multumesc..bucatareselor vesele :) !!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 g faina
  • 1 pachet unt
  • 7 linguri de smantana
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • 6 linguri zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 800 g gem de pprune
  • 4 linguri pesmet
  • 1 castron de nuca tocata
  • Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si nuca:

Intr-un vas am amestecat untul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, sare, smantana, faina, praf copt si coaja de portocala. Am omogenizat pana am abtinut un aluat potrivit, care se poate intinde. L-am inpartit in doua si o parte am intins-o in tava tapetata cu hartie de copt, am introdus la cuptor aprox 10 min.

Intre timp am omogenizat nuca cu gemul si pesmetul. Am scos tava de la cuptor, am presarat putin pesmet si umplutura. Cealalta bucata de aluat l-am intins si l-am taiat fasii pe care l-am asezat sub forma de grilaj deasupra. Am uns cu ou batut si am introdus la cuptor la foc moderat pana se rumeneste. Se lasa sa se raceasca si se taie bucati.

Mie mi-a placut foarte mult!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ochi de paun