Ne plac la nebunie tartele si le fac pentru familia mea, cu mare drag.
Blat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana s-a topit, apoi am adaugat faina cernuta si la final, albusurile batute spuma tare. Se amesteca de jos in sus, cu miscari lente, sa fie aerat si sa creasca frumos.
Am uns cu unt si tapetat cu faina o forma de tarta, am turnat compozitia in ea si am pus forma la cuptorul preincalzit, 25 minute; cand trece testul scobitorii, este gata.
Crema: Am mixat continutul plicului cu laptele intr-un castron, pana s-a format o crema mai groasa si am dat la rece la frigider.
Dupa ce s-a racit blatul, am pus crema deasupra si am ornat cu fructele spalate si taiate. La final, turnam gelul rosu pe care l-am fiert pe foc cu zaharul si apa. Se toarna fierbinte peste fructe.
Pofta buna!
1
Crema de vanilie merge cu absolut orice combinatie de fructe.
2
Puteti adauga o lingurita de praf de copt la blat cand il preparati daca vreti tarta sa fie mai crescuta.