O reteta delicioasa, cornurile sunt aromate si foarte moi :x
Umplutura:
Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, o lasam deoparte 10 minute.
Intr-un bol punem faina cu putina sare si amestecam cu un tel; facem un gol in mijloc si punem drojdia, oul, laptele caldut pe care l-am amestecat inainte cu zaharul, coaja de lamaie, esentele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat putin lipicios, adaugam treptat untul topit si caldut si mai framantam pana ajungem la un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul acoperit cu folie de plastic la loc caldut.
Pentru umplutura: Amestecam branza cu putina sare, adaugam ouale, zaharul si aromele, amestecam pana incorporam bine toate ingredientele. Daca branza este mai moale puteti adauga 1-2 linguri de faina, amidon sau gris(in functie de ce aveti prin casa).
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2, iar fiecare parte o intindem pe masa de lucru, ne ajutam de faina pentru a nu se lipi si taiem aluatul in 8 tringhiuri pe care le umplem cu branza si le rulam pana obtinem cornuri.
Le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt, le ungem cu galbenusul de ou si le dam la cuptor pana se rumenesc usor deasupra. Cand sunt gata, presaram deasupra putin zahar vanilat si acoperim tava pentru cca jumatate de ora( eu le-am pus un ziar si deasupra un prosop de bucatarie), apoi le putem servi caldute, sau le putem muta intr-un bol pe care il acoperim. Mi-au iesit 14 cornuri pufoase si delicioase.
Pofta buna!