Cornuri cu branza

de Carmen in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2016 | 2764 vizualizari

 

Dupa o masa servita in oras unde am comandat si un aperitiv scurt niste cornuri cu sos, m-am potcovit cu o mare pasiune facuta de ai mei ursi pentru acest fel de cornuri. A fost suficienta intrebarea daca eu as sti sa fac si uite asa de atunci le fac mereu. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg haina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1 ou si 2 linguri de lapte pentru uns

umplutura branza in toate formele, carnati, sunca si cascaval

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza:

Aluatul 

Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai apoi sa dizolv drojdia. O las cam 5 minute sa se bulbuceasca in castron. Incep si framant adaugand lichidul ramas si uleiul pana obtin o coca dragalasa. Las la crescut pana isi dubleaza volumul. Impart in 3 si intind pe rand fiecare bila pe rotund. Tai in 8. Pun umplutura si cand rulez am grija sa trag putin de aluat pentru a-l intinde. Ung cornurile cu ou batut si lapte, se pot presara cu mac, susan, chimen dupa dorinta si se mai lasa la crescut dupa care se coc la 180 grade aproximativ 20 minute

Umplutura

Fie bucati de branza peste care presar oregano, fie carnati si cascaval, fie ciuperci trase putin la tigaie... orice va trece prin cap. 

Sos

sos format din mujdei de usturoi si smantana. Usturoiul zdrobit si frecat cu sare si un strop de ulei il aduc pana la nivel de spuma ca mai apoi sa adaug smantana.

 

TIPS-URI

1

din acelasi aluat de obicei fac 3 pizza, restul de aluat il bag in frigider pana a 2-zi cand sigur urmeaza o serie de cornuri ( in acest caz nu mai ies 24, ci doar o portie)

2

cum nu am niciodata suficient timp eu aprind cuptorul chiar in momentul in care am terminat de umplut cornurile si le bag direct. Ele cresc in timp ce cuptorul se preincalzeste. Nu este recomandat sa se faca asa dar eu asa fac si nu am dat gres.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu unt si branza