Reteta asta a lui Gabytza de la Brosteni i-a mai innebunit si pe altii de pe aici,de ex.Motanel,Cleme))),le-au facut si nu au regretat,astazi n-am avut io stare si le-am executat.No acum serviti de care va plac .
Am pus toate ingredientele pe masa de gatit.
Am luat un castron mai mare in care pus:
-faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si uleiul.
Intr-o craticioara am incalzit putin laptele.
Din laptele caldut se toarna putin,cate putin peste compozitia de aluat.
Se omogenizeaza toate ingredientele si apoi se framanta bine,circa 10-15 minute.Apoi se lasa aluatul in castron la temperatura camerei,sa creasca cel putin 1 ora.
Apoi se imparte aluatul in doua.
Prima jumatate de aluat se intinde cu sucitorul ,pana are forma unei pizza,se taie pe sistemul felii de pizza,felii pe care se pune umplutura care va place voua.
Apoi se ruleaza cu grija ,de la baza spre varf.
Se aseaza frumos pe o tava unsa bine sau peste hartie de copt.
Se pun cornurile unul langa celalat,se ung cu pensula ,cu ou batut bine cu furculita.
Se repeta procedura cu a doua bucata de aluat.
Eu am facut 2 tavi din compozitie,circa 20 de cornuri.
Apoi se adauga in cuptorul incins la 175-180°C.
Se lasa circa 20-25 de minute ,pana au o culoare aurie,vezi foto.
Cand sunt gata, se scot de la cuptor,se servesc calde.
1
Se ung deasupra cu ou.
2
In aluat am pus coaja de portocala rasa.
3
Se pot umple cu dulceata,Nutella .