Astazi va invit sa servim impreuna o ceasca mare cu ceai insotita de cornuri moi si pufoase umplute cu ciocolata/gem.
Este cea mai buna reteta de cornuri pe care am facut-o pana acum, este perfecta. Iar cornurile sunt moi, pufoase, aromate si dulci.
Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie tinute la temperatura camerei.
Laptele l-am pus intr-un vas si l-am incalzit. Am topit in el mierea si untul, apoi l-am luat de pe foc si am pus in el drojdia. Am lasat 10 minute pana cand drojdia a inceput sa se umfle.
Intr-un bol mare am pus faina cernuta si praful de sare. Am adaugat laptele cu mierea, untul si drojdia din el. Am pus si cele 2 oua, esenta, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Am framantat un aluat omogen si nu foarte tare.
L-am pus la dospit aprox 1 ora si 20 de min la loc cald.
Intre timp am pregatit spuma de ciocolata dintr-un albus batut spuma cu zaharul si cacaua.
Eu am facut cornurile cu 3 umpluturi: spuma de ciocolata, gem de prune si dulceata de gutui.
Cand aluatul a terminat de dospit l-am impartit in 4 bucati si fiecare bucata am intins-o pe masa infainata si am taiat-o in mai multe triunghiuri. Daca va e greu asa si nu doriti neaparat forma clasica de corn, aluatul de poate taia si rula oricum doriti.
Am pus la baza fiecarui triunghi cate o lingura de umplutura si apoi am rulat usor spre varf.
Am indoit putin capetele cornurilor ca sa prinda o forma usor arcuita. Le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am uns cu galbenus de ou.
Am pus tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 40 de minute.
Sunt excelente in zilele friguroase cand vrem ceva bun si cald, care sa ne insoteasca o dupa-amiaza lenesa :)
1
Noi le-am servit simple, dar se pot pudra cu zahar.