by Laura Laurentiu, cu mici modificari
Se dizolva drojdia impreuna cu zaharul in 1-2 linguri de apa si se lasa sa stea 5-10 minute.
Se amesteca untul rece cu faina pana capata un aspect nisipos.
Se adauga oul, iaurtul si drojdia iar la final sarea. Se framanta bine, pana nu se mai lipeste de maini.
Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 3 ore.
Umplutura:
Se zdrobeste casul cu furculita (sau se da pe razatoare. Se amesteca bine cu ouale si se adauga sarea si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici.
Dupa ce a dospit se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie cu o grosime de 5-7 mm. Se taie triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune o lingurita de branza si se ruleaza de la baza spre varf..
Se pun cornurile in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou batut si se presara cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.
Se coc in cuptorul preancalzit, 25 de minute, pana se rumenesc deasupra.
Sunt foarte bune si pufoase si se pot manca atat calde cat si reci.
Data viitoare voi incerca si varianta dulce, umplute cu nuca.