Marturisesc ca imi plac extrem de mult produsele de panificatie - patiserie si de cand am masina de paine imi este usor sa le realizez pentru ca draguta de ea ma ajuta de framanta aluatul si il creste in bune conditii.
Eu am facut aluatul la masina de paine la programul 13 de framantat si crescut.
Ingredientele se pun in ordinea prevazuta in instructiunile masinii, la mine se pun lichidele si apoi ingredientele solide, aveti mare grija ca drojdia sa nu aiba contact direct cu sarea pentru ca aluatul nu va mai creste frumos.
Odata aluatul crescut se scoate pe blatul de lucru .
Se imparte in bucati cat mai egale, mie mi-au rezultat 9.
Se intinde fiecare bucata se ruleaza si se impacheteaza ca un fel de melc.
Dupa care se intinde din nou fiecare melc se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati -mai bine zis ca un triunghi-.
Se pune umplutura in partea de jos. Se aduna marginile putin ca in poza de mai jos,si se ruleaza sub forma de corn.
Astfel cornurile realizate se aseasza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou, se presara cu sare si se mai lasa la crescut aprox.20 min.
Se introduc la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 min.
1
se pot face in varianta dulce, dupa ce se ung cornurile cu ou se presara cu zahar tos
2
se pot folosi si alte umpluturi:ciuperci,branza, ciocolata,rahat,gem etc.