Aceste cornuri sunt la loc de cinste in casa noastra. Ne plac ataat de mult.... Sunt moi si pufoase, si aromate, si dulci, si.....nu ne mai saturam de ele. Sotul meu nu e prieten cu prajiturile si torturile cremoase, asa ca mereu apelez la cornulete, sau placinte dulci ca sa ne satisfacem pofta de dulce.
Intr-un bol incapator se pun toate ingredientele in afara de lapte. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, laptele adaugandu-se treptat. Se lasa la dospit 1-2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit, se imparte aluatul in 5 parti egale. Fiecare biluta de aluat se intinde cu sucitorul pe masa de lucru, de aprox o jumatate de cm grosime. Se imparte in 8 bucati egale. Pe partea mai lata se pune o lingurita de ciocolata, dupa care se ruleaza.
Se pune hartie de copt in tava in care se coc cornurile, si se aseaza la distanta de 2 cm, pentru ca o sa mai creasca cat timp stau la cuptor.
Se coc la foc mediu timp de aprox. 10 minute.