Delicioase si pufoase! Merg de minute alaturi de o cana de lapte,cafea sau ceai si sunt numai bune la pachet pentru pitici :)
Intr-o craticioara pune 100 ml lapte la fiert.
Cand a inceput sa fiarba adauga 50 g faina si amesteca bine pana devine o pasta tare.
Pune aluatul oparit intr-un bol si lasa-l sa se racoreasca putin.
Amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar si putin lapte caldut.
Pune drojdia peste aluatul oparit si amesteca putin cat sa se omogenizeze apoi lasa la dospit aprox. 15 minute la loc caldut si ferit de curent.
Amesteca galbenusurile cu sarea,adauga restul de lapte(caldut ) ,zaharul si zaharul vanilat.
Toarna amestecul lichid peste drojdie.
Cerne faina de 2-3 ori apoi adaug-o si pe ea peste drojdie.
Framanta aluatul 10 minute pe masa de lucru tapetata cu faina(cu mare rabdare caci este un aluat destul de lipicios la inceput).
Incepe sa adaugi uleiul putin cate putin si mai framanta bine aluatul pana ce ai incorporat tot uleiul si aluatul nu se mai lipeste de maini.
Lasa aluatul la crescut pentru 90 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop.
Framanta aluatul pentru cateva secunde doar pentru a elimina aerul apoi imparte-l in 6 bucati aproximativ egale.
Fiecare bucata intinde-o in forma de cerc .
Taie fiecare cerc in 4 triunghiuri.
Pune la baza fiecarui triunghi cate un patratel de ciocolata taiat marunt apoi ruleaza strans spre varf.
Pune cornurile intr-o tava tapetata cu unt si hartie de copt si mai lasa-le la crescut inca 15 minute.(mie mi-au iesit 2 tavi mari)
Coace cornurile in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute la foc mic.
Cat sunt calde unge-le cu miere diluata cu putina apa calduta apoi presara zahar tos.