Kringel Estonian

de Sim0na in Dulciuri, 27 Mar 2013 | 5482 vizualizari

 

Dupa cum stiti suntem mari iubitori de aluaturi dulci! De cand am vazut colacelul asta mi-am tot propus sa-l fac... si am tot amanat pana intr-o seara cand al meu a vrut ceva bun .. "da` nu stiu ce".
Cat de bun a fost? Pai... sa zicem ca n-a mai ramas decat un coltisor ptr a doua zi.. :)
Colacelul l-am vazut pe multe bloguri, al lui Mitinita, al lui Miha, dar ca sursa de inspiratie am folosit reteta lui Gaby. Multumesc ptr reteta!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba
  • 20 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte cald
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • ptr uns:
  • 70 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura cacaoa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel Estonian:

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat drojdia sfaramata, zaharul, oul si sarea. Am adaugat laptele incalzit impreuna cu untul topit, si am framantat, rezultand un aluat elastic, ca o plastilina. Am uns aluatul cu putin ulei si l-am lasat la crescut, in loc caldut, cca 1 ora.

Pe masa infainata am pus aluatul si l-am intins in forma dreptunghiulara groasa de cca 1 cm.

Am amestecat cele 70 g unt la temperatura camerei, cu 4 linguri zahar, lingura de scortisoara si cea de cacao, iar cu acest amestec am uns foaia (am oprit cca 2 linguri de amestec).

Am rulat foaia formand un sul, iar folosindu-ma de un cutit bine ascutit l-am taiat pe lung, lasand doar la unul din capete cativa centimetri netaiat. Am impletit prin rasucire cele doua fasii de aluat, am format o coronita, pe care am uns-o cu cele doua linguri de amestec oprit.

Intr-o tava am pus hartie de copt, pe care am uns-o cu ulei, am pus coronita si am lasat-o intr-un loc caldut cca 15 minute, timp in care coronita a crescut frumos.

Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 25 minute.

O bunatate!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel Estonian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

28.03.2013, 09:42

Delicios!

Rocsi 1

28.03.2013, 10:57

Si eu il am de mult pe lista de preparare ca imi place mult

Bya Ralu 1

29.03.2013, 17:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Kringel estonian