Cornuri bicolore

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 6 Oct 2014 | 6550 vizualizari

 

A venit frigul asa ca am dat drumul la cuptor si am facut aceste minunate cornuri bicolore.Foarte aromate,dulci,pufoase si foarte de efect sunt minunate consumate langa un pahar de lapte cald sau simple,ca desert.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 1 kg faina,
  • 200 gr zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 2 oua,
  • 600 ml lapte,
  • 2 plicuri drojdie uscata,
  • 2 linguri cacao,
  • coaja de portocala,
  • esenta de vanilie.
  • Ingrediente sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri bicolore:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un bol se pune faina, se face loc la mijloc si se adauga ouale, drojdia, zaharul, uleiul, coaja de portocala si esenta de vanilie. Se adauga laptele caldut si se framanta un aluat legat, elastic, care nu se lipeste de maini. Aluatul rezultat se imparte in doua. O parte din el se framanta cu cacaoa. Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa ambele bucati de aluat, una alba, una maro la dospit aproximativ 2 ore. Trebuie sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Pe masa infainata se intind cele doua aluaturi in doua foi subtiri. Cele doua foi se suprapun si se mai intind cu sucitorul pana rezulta o foaie groasa de 5 mm. Se taie in triunghiuri potrivit de mari, se adauga umplutura si se ruleaza, rezultand cornurile. Se pun in tava si se mai lasa 20-30 min sa stea la cald, apoi se dau la cuptorul dinainte incins.

Apa se pune la fiert cu zaharul, iar cand clocoteste, se adauga esenta de vanilie.

Cand cornurile sunt gata cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor se toarna peste ele siropul cald si se mai lasa la cuptor pana scade siropul din tava.

Umplutura poate varia dupa preferintele fiecaruia: nuci, rahat, ciocolata, gem. Eu le-am umplut cu crema Finetti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri bicolore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu magiun