Cornulete vanilate

de Valclaudia in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 6613 vizualizari

 

reteta Gabitei care mi-a tras cu ochiul de ceva timp. Doar ca din viteza sau neatentie.... am uitat sa trec si nuca printre ingrediente. :)) Mi-am dat seama intr-o vreme dar n-am mai completat...

 

INGREDIENTE

  • 210 gr margarina
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • putina sare
  • faina cat cuptinde (cca 300 gr)
  • 200 gr. zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete vanilate:

Margarina am incalzit-o putin la microunde.

Am adaugat zaharul, praful de copt,putina sare, zaharul vanilat,am amestecat cu mixerul pana am obtinut un amestec spumos.

Am adaugat oul si am mixat inca 2-3 minute.

Am pus faina, am dat mixerul deoparte si am framantat cu mana un aluat (destul de moale dar nelipicios).

Am lasat cca 1 ora la frigider.

Am scos aluatul de la frigider, am rupt mici bucatele din care am format intre palme suluri mici, carora le-am dat forme de cornulete la asezarea in tava tapetata cu hartie de copt.

Le-am lasat la copt pana s-au rumenit usor (15 min.170 grade).

Am pus zaharul pudra intr-o punga mare, cornuletele fierbinti le-am pus repede in punga peste zahar,am scuturat usor punga si le-am lasat cca 1 minut sa se lipeasca zaharul bine de cornulete.

Le-am scos pe farfurie si le-am lasat sa se racoreasca.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete vanilate" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete vanilate cu nuca