Pufoase de se topesc în gură,pot să mă laud că mi-a ieşit un aluat foarte frumos având în vedere că nu sunt mare prietenă cu aluaturile dospite.Păcat că la ora când fac pozele nu prea mai am lumină şi pozele nu sunt prea reuşite.
Am facut o maia din drojdie,o lingurita zahar,putina faina si putin lapte caldut.
Untul l-am pus in lapte împreuna cu zaharul si l-am pus pe foc pâna s-a topit untul.
Am cernut faina cu sarea.Am pus ouale,maiaua,aromele si laptele cu unt si zahar caldut.
Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic nelipicios.
Am lasat la dospit în loc caldut fara curenti de aer.Fiind în criza de timp,l-am pus în cuptorul aragazului dupa ce l-am încalzit putin si apoi am oprit focul.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,l-am impartit în 3 parti,din doua am întins câte o foaie rotunda din care am facut cornuletele,iar din cealalta am facut pâinicile.
Pentru umplutura am pus gem de cirese si stafide înmuiate în rom si scurse.
Le-am mai lasat în tava sa creasca 10 minute,apoi le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Le-am mai lasat pâna am încalzit cuptorul,apoi am pus tava în cuptor.La început am lasat focul mai mare ca sa creasca si sa prinda culoare(cam 10 minute),apoi am redus focul si am mutat tava mai sus în cuptor.
Am mai lasat vreo 15 minute,apoi am scos tava si le-am uns cu mierea diluata cu lapte caldut.Am mai lasat 5 minute în cuptor.
Le-am scos pe un gratar si le-am acoperit cu un prosop curat pâna s-au racorit.
Se servesc cu ….poftă!!!!