Cornulete in doua culori cu dulceata

de gaby_gabytza in Dulciuri, 12 Aug 2011 | 6378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5 kg faina
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 cub drojdie
  • 1 sticluta rom
  • 1 borcan dulceata de visine
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 250 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete in doua culori cu dulceata:

Preparare cornuletele in doua culori cu dulceata

Punem intr-un lighean laptele, uleiul, zaharul, sticluta de rom, drojdia dizolvata cu un pic de otet, 3 linguri faina si amestecam. Lasam cam 5 minute aluatul sa se odihnesca cat sa se dizolve bine drojdia .Dupa aceea adugam 500 g faina si amestecam iarasi. Impartim coca in doua lighenase, in primul lighenas adaugam peste coca 5 plicuri zahar vanilat si faina cat sa se desprinda aluatul de pe mana si amestecam, iar in al doilea lighenas punem peste coca cacoa si faina tot asa ca in celalalt lighenas si amestecam.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Luam o bucata din primul aluat si intindem o foaie subtire cat sa se vada prin el si ii facem o forma rotunda (eu am facut cu o farfurie lata) si asa repetam si cu celalat aluat si punem una peste alta.Taiem triunghiuri si umplem cu cate un pic de dulceata, sa nu punem prea mult ca o sa curga afara. Incepem sa le invartim si le punem in tava, putem sa inversam foile. Sa le punem mai rare caci ele o sa creasca si sa le punem cu capatul in jos ca sa nu se desfaca.

Dam tava la cuptor. Facem siropul punand apa si zaharul la fiert, iar dupa ce s-a fiert dam sa se raceasca. Scoatem cornuletele in doua culori cu dulceata cand s-au rumenit si le dam repede prin siropul rece, iar deasupra putem sa punem zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu nutella