Cornulete in doua culori

de retete bune in Dulciuri, 11 Noi 2015 | 4226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 5 lg zahar
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 5 lg cacao
  • un ou
  • o lingurita rasa de sare
  • PENTRU SIROP
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • o esenta de vanilie
Portii: 72
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete in doua culori:

Faina o punem intr-un bol in care si framantam si o lasam sa stea la temperatura camerei. Intre timp pregatim maiaua,punem laptele intr-o cratita si il incalzim putin.In el vom adauga si zaharul impreuna cu drojdia pe care le vom lasa sa stea cam 10 minute. Adaugam in faina oul si sarea si incepem sa framantam adaugand treptat maiaua si uleiul,astfel vom obtine un aluat elastic nelipicios. Compozitia o impartim in doua si se framanta una cu cacao si una fara.Le lasam la dospit . Cand au dospit frumos impartim fiecare aluat in 9 bucati astfel vom obtine 9 buc albe si 9 cu cacao.Iei o bucata alba si o intinzi in forma rotunda subtire apoi iei una cu cacao si o intinzi si pe ea la fel ca cealalta,apoi pui prima foaie cu cacao iar peste ea pui cea alba si mai intinzi putin ,apoi imparti in 8 triunghiuri si pui dulceata in fiecare triunghi si rulezi din partea mai lata spre varf si le punem in tava unsa cu ulei sau hartie de copt cu coltu in jos sub ele ca sa nu se desfaca.Le dam la cuptorul preancalzit la 180 grade pt 20 minute sau pana sunt rumenite frumos.Chiar cand le-ati scos din cuptor trebuie sa le si dati prin siropul fierbine.Preferabil siropul sa stea la foc mic tot timpul in care scaldati cornuletele in el ca astfel se va ingrosa.
Siropul se face astfel: puneti intr-o cratita apa si zaharul impreuna cu esenta de vanile si le lasati sa dea in clocot pana se topeste zaharul.

TIPS-URI

1

sa nu folositi dulceata cu gel fix ca o sa va curga din cornulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Glazura stralucitoare colorata