Cornulete fragede cu rahat

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 19 Mar 2012 | 41732 vizualizari

 

Reteta este luata de pe blogosfera culinara, nu stiu exact de unde, dar important este ca sunt extrem de bune.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 200 gr.untura
  • 550 gr.faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 4-5 linguri lapte batut
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA:
  • 400 gr.rahat
  • DECOR:
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu rahat:

Mai intai se pregateste aluatul. Se pregateste un bol sau un castron cam de 3 l in care se pune iaurtul, praful de copt, untura, faina, sarea si se amesteca bine.Aluatul trebuie sa aibe o consistenta mai tare sa nu se lipeasca de maini, daca este necesar se adauga 2 linguri de apa rece. Se lasa aluatul sa se odihneasca putin pana pana taiem rahatul in bucatele mici pentru umplutura.

Aluatul in impartim in 10-12 bucati care se indind cu sucitorul in forme rotunde, eventual se decupeaza cu o farfurie mare de desert pentru a obtine forme egale. Foaia rotunda se imparte in 8 triunghiuri egale, la baza fiecarui triunghi se aseaza o bucatica de rahat si se ruleaza in forma de cornulet. Cornuletele formate se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana capata culoare aurie.

Dupa ce cornuletele s-au racit putin se tavalesc prin zahar pudra vanilat. Se servesc foarte bine cu o ceasca de cafea, lapte sau ciocolata calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede