O prajitura intr-adevar frageda .Este perfecta in zilele de post .
Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul . Amestecam pana se topeste zaharul .
Dam jos si lasam sa se raceasca .
Adaugam uleiul , un praf de sare , coaja de lamaie si 3 cani de faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Amestecam bine si turnam compozitia pe un blat de lemn infainat . Adaugam cate putina faina si framantam pana obtinem o coca elastica , ce nu se lipeste de maini .
O impartim in 3 parti (daca dorim putem sa folosim o tava mai mare si sa o impartim doar in doua .Curatam merele spalate de coaja si le radem pe razatoarea mare . Le amestecam cu 1-2 linguri de zahar (in functie de cat de dulci sunt merele) si scortisoara .Le lasam 10 minute sa lase zeama .
Intindem o foaie de aluat intr-o tava ,punem jumatate din merele scurse de zeama , apoi din nou foaie , restul de mere si ultima foaie .Intepam foaia cu o furculita , o ungem cu zeama de la mere si presaram putin zahar tos pentru un aspect frumos .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40 de minute , pana prajitura se rumeneste frumos .
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca .
Cernem deasupra zahar pudra si o portionam .
1
folositi mere dulci-acrisoare , nu fainoase .