Sekerpare - fursecuri insiropate

de gabriela_aysondu in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 16041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g margarina pentru prajituri
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 125g zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • pt. serbet
  • 1 litru apa
  • 400 g zahar tos
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • pt ornat fistic macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sekerpare - fursecuri insiropate:

Intr-un lighean punem oualele,margarina la temperatura camerei,nuca de cocos,grisul,praful de copt,zaharul pudra si faina putin cate putin si incepem sa framantam.

Coca este gata cand nu se mai lipeste de maini si e putin tare.

Rupem bucatele cat o nuca si le dam forma.

Le asezam in tava unsa si tapetata cu faina, le ungem cu galbenus si bagam tava la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc deasupra.

Intre timp facem serbetul.

Intr-o oala punem apa,zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie,o punem pe foc,amestecand din cand in cand ca sa se dizolve zaharul.

Din momentul in care a dat in clocot mai lasam sa fiarba 10 minute,dupa care cu un polonic punem serbetul fierbinte peste fursecurile care sunt asezate in tava,le presaram fistic si le acoperim cu un ziar.

Se servesc cand au tras tot serbetul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sekerpare - fursecuri insiropate" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Islere cu nuca