Cornulete cu vanilie

de Ubulika in Prajituri, 6 Dec 2011 | 3423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 140 faina
  • 100 g unt
  • 70 zahar pudra
  • o esenta vanilie
  • 1 galbenus
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 1 vf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu vanilie:

Se amesteca faina cu untul si apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e cazul se mai adauga o lingura mica de faina.

Infainam suprafata de lucru, rupem bucati din coca, rulam intre palme si dam forma unui cornulet.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cornuletele in tava, lasam intre ele un spatiu de 3 cm. Le coacem 10 minute in cuptorul preincalzit. Cornuletele trebuie sa se rumeneasca usor doar la capete, nu si deasupra.

Le tavalim fierbinti prin zahar pudra. Se pot pastra si in pungi mai mult timp

TIPS-URI

1

Coca se poate pune intr-o folie si baga la frigider 1h. Isi mareste volumul. p.s eu nu am mai avut timp

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce