Am cerut acum cateva zile o reteta si am facut cornutele exact dupa reteta lui Rocsi.
Au iesit atat de fragede si sunt atat de usor de facut.
Ingrediente pentru o tava mare de aragaz
Untura, care a stat a temperatura camerei, se amesteca cu smantana.
Faina se amesteca cu praful de copt si praful de sare. Se adauga coaja de lamaie si smantana amestecata cu untura. Se omogenizeaza pana iese un aluat nelipicios, se adauga si esenta de vanilie.
Se intinde o foaie dreptunghiulara sau cerc si se taie in cate triunghiuri mici sau mari vreti. Eu am folosit gem de pruna. Se pune pe fiecare triunghi, gem si se dau forma cornuletelor.
Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu unt si faina, se dau la cuptorul preincalzit inainte, la 180 grade C, cam 20-30 minute.
Cand s-au racit, se pudreaza cu zahar vanilinat.
Usor asa e? Foarte buna reteta aceasta.
1
se poate adauga umplutura de nuca sau alt fel de gem.
2
cu cat mai multe zile stau, cu atat devin mai fragede.