CORABIOARE- fursecuri fragede

de dentistutza in Dulciuri, 26 Noi 2011 | 68178 vizualizari

 

Am reteta de ani buni, de la o prietena pe nume... Romania! Nu stiu ce a fost in capul parintilor ei dar stiu ca sotul ei, atunci cand era nervos ii spunea" ...ai grija ca acusi te ating la tricolor! "...
Reteta este minunata daca preferi fursecuri fragede care se topesc in gura!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt
  • 1 varf de cutit sare fina
  • faina cat cuprinde ca sa nu se lipeasca aluatul de mana
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CORABIOARE- fursecuri fragede:

Untul se taie felii subtiri, se adauga sarea si cam 2 cani faina. Se incepe framantarea-cu mana-si treptat se adauga faina, putin cate putin pana se obtine un aluat potrivit de moale,nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Se formeaza rulouri de grosimea unui deget ( de barbat!) care se pun in tava de copt neunsa.    Cu ajutorul unei furculite se traseaza dungi pe suprafata rulourilor care, astfel, se vor aplatiza usor.  Cu un cutit nezimtat se taie feliute.   Se coc la cuptor incins cam 10-12 minute. Trebuie sa ramana aproape albe. Se scot pe un platou si, fierbinti, se pudreaza cu zahar praf vanilat din belsug. Sunt bune dupa ce se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "CORABIOARE- fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti aromati si glazurati cu zahar pudra