Copanele de pui in sos de dovlecel

de Valclaudia in Pui, 11 Aug 2013 | 6220 vizualizari

 

o mancarica tare gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 5 copanele de pui (gata marinate din comert)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 4 linguri de ulei
  • 1 dovlecel mediu
  • 500g rosii
  • 1 cutiuta bulion
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui in sos de dovlecel:

Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Dovlecelul il spalam si taiem doar capetele,il impartim in jumatate si scobim mijlocul cu semintele (pastram coaja daca nu este prea batran dovlecelul).

Trecem aceste legume prin robot si le calim in ulei,cca 10 minute.

Spalam rosiile, le zdrobim tot la robot. Cand legumele sunt calite, adaugam copanelele si 1/2 cana cu apa+ condimentele. Lasam sa fiarba la foc mic, cand scade apa adaugam rosiile pasate,foaia de dafin si bobitele de mustar si din nou lasam sa fiarba incet tinand vasul acoperit cu un capac. Cand carnea este fiarta (incercam cu o furculita daca s-au patruns prin fiert copanelele),adaugam bulionul, mai lasam cca 5 minute sa se intrepatrunda aromele si stingem focul.

Presaram patrunjel verde tocat si lasam mancarea acoperita cel putin 5 minute inainte de servire.

 

TIPS-URI

1

ar fi mers excelent cu mamaliguta dar am renuntat la idee pentru ca se incalzise suficient in bucatarie si ne era prea foame...

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui in sos de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

T I M E A 1

11.08.2013, 23:00

buna mancare ai facut Claudia

FlaviaD 1

12.08.2013, 10:57

Arata foarte bine! Desi nu mananc pui, imi cam face cu ochiul ce-i in farfurie

laura_n 1

12.08.2013, 18:23

o bunatate sosul asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu dovlecel