Conopida pane cu sos de branza

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 9 Oct 2012 | 9522 vizualizari

 

Este o toamna a deliciilor culinare si este pacat sa nu profitam de bogatiile acestui minunat anotimp.
In spatele fiecarei retete se afla un om si un gand bun!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru pane:
  • o conopida frumoasa
  • 200 ml bere
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • paprika
  • sare si piper
  • Ingrediente pentru sosul de branza:
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g unt
  • 100 g branza rasa
  • 100 g smantana
  • zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita pasta de ardei iute
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane cu sos de branza:

Mod de preparare conopida pane:

Se desface o conopida in buchetele mici.Se spala,se fierbe in apa clocotita cu sare si se lasa la scurs. Separam ouale pentru pane.Amestecam cu o lingura de lemn galbenusurile cu sare si piper.Adaugam berea si faina ; forman un aluat cleios.Albusurile le batem bine cu un tel si le adaugam peste alutul de bere. Prin aceasta compozitie tavalim buchetelele de conopida si le prajim in baie de ulei pana se rumenesc. Le scoatem pe un servet de hartie.

Mod de preparare sos de branza:

Pe baie de aburi,amestecam galbenusurile de ou cu untul pana se lichefiaza,adaugand zeama de lamaie in portii mici.Amestecam continuu pana ce sosul se ingroasa.Adaugam branza rasa si amestecam din nou.Dam la o parte de pe foc si punem smantana si pasta de ardei.Terminam cu verdeata tocata foarte marunt. Daca branza este sarata nu mai adaugati sare !

Serviti conopida pane alaturi de acest sos cremos !

Special pentru cei dragi !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane cu sos de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

_Alina_ 1

10.10.2012, 08:21

O minunatie!

Toamna07 1

10.10.2012, 18:18

Multumiri din suflet!

Sidy, si eu am facut o crema de conopida cu maioneza,putin iaurt,usturoi si patrunjel tocat!

Super !

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Conopida pane, invelita in cascaval