Conopida gratinata

de Sidy in Mancaruri de legume, 15 Sep 2011 | 8035 vizualizari

 

O rețetă foarte ușoară, indicată chiar și pentru incepatoare în ale bucătăriei care vor să-și uimească prietenii. Este o mâncare fină, în care conopida și usturoiul se întâlnesc la fix cu cascavalul si smantana...

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivit de mare
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 200 g cascaval
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei(unt)
  • 1 lingura pesmet
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute(optiomal)
  • un cub concentrat de supa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Conopida se curata de cotoare si frunze, se desface in buchetele ,se spala si se tine în apa rece cu sare, dupa care se fierbe.

Dupa ce s-a fiert, rasturnam apa si din ouale batute, usturoiul taiat matunt, 150 g cascaval ras, smantana si mararul verde tocat, facem un sos.Il asezonam dupa gust.

Ungem o forma termorezistenta cu unt(ulei) si o presaram cu pesmet.

Conopida se aseaza in vasul uns si peste ea rasturnam sosul format.

Deasupra radem cascaval si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 40 de minute pina cand prinde o crusta aramie deasupra.

Portionam conopida si se poate servi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ciuperci la cuptor