Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen

de Ina in Muraturi, 24 Ian 2014 | 7630 vizualizari

 

Ador sfecla rosie, in orice combinatii :X *** Daca nu gresesc, am vazut ideea cu chimenul la Lia si ma bucur ca l-am folosit si eu. Se obtine o zeama pe care-o bei cu cana :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide mari
  • 3-4 bucati sfecla rosie
  • 1 radacina de hrean ( sau cateva linguri cu hrean ras, in otet )
  • frunze de telina
  • 20- 30 grame grame seminte de chimen
  • 1 litru otet de 90 acetice
  • 2 litri apa
  • 600 g zahar
  • 5-6 linguri rase cu sare ( 1 lingura de sare la 1 kg. de legume )
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen:

Conopida se spala bine si se desface in buchetele .

Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite.

Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi.

In bidonul in care vom conserva  conopida si sfecla rosie punem  mai intai o mana de mustar boabe ( cca 50-80 grame ).  Adaugam cca 20 grame seminte de chimen ,  10-20 boabe de piper si bucati de hrean curatat ( eu am pus 3 linguri cu hrean ras, in otet )  si frunze de telina.

Incepem sa asezam  buchetele de conopida alternand cu bucati de sfecla rosie si frunze de telina, pana terminam intreaga cantitate de legume.

Intr-o oala mare se amesteca 1 litru cu otet de 9 grade acetice, doi litri cu apa, zaharul, sarea, foile de dafin, o mana de boabe de mustar, cateva boabe de piper si cateva seminte de chimen. Daca este cazul, vom suplimenta cantitatea de zahar pana obtinem  gustul dorit. Se pune la fiert , iar cand da in clocot oprim focul si turnam fierbinte peste conopida si sfecla din bidon. 

Pentru a evita ridicarea legumelor la suprafata lichidului, facem pod din cateva scandurele ( curate ) asezate-n cruce . ( daca avem loc, putem pune cateva sticle cu apa ) . Punem capacul imediat si dam bidonul la rece. 

In cca 3 saptamani vom avea muraturi delicioase si frumos colorate :X

TIPS-URI

1

1 portie inseamna 1 bidon cu capacitatea de 15 litri.

2

Semintele de chimen vor da o aroma deosebita muraturilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muratura de ardei umpluti cu varza