Compot de struguri negri

de delia64 in Sirop / Compot, 6 Mar 2013 | 4914 vizualizari

 

Este un compot aromat ,il fac in fiecare toamna .
Strugurii sunt din via parintilor mei .

 

INGREDIENTE

  • 3 kilograme struguri negri ,Izabel.
  • 1 kilogram zahar
  • 4 litri apa
  • 1 conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri negri:

Se aleg strugurii sanatosi , se spala  si se desprind de pe ciorchine.

Punem boabele in borcanele curate si sterilizate  ,aproximativ pana la jumatatea borcanelor .

Fierbem apa cu zaharul pana cand se leaga siropul ,la final adaugam conservantul dizolvat in putin sirop , il turnam in borcane .

Punem sub fiecare borcan un cutit  cand turnam siropul fierbinte pentru a nu crapa borcanele .

Legam borcanele si le fierbem 30 de minute in prima zi ,a doua zi le mai fierbem 20 de minute .

Lasam borcanele in oala  in care le-am fiert pana se raceste apa si pe urma le stergem si le depozitam in camara .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Borcanele se lasa in apa pana a doua zi si se fierb din nou .

2

Iarna il folosesc la salata de fructe , are o culoare si un gust minunat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri negri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

06.03.2013, 21:02

De multi ani nu am mai mancat.Era foarte bun imi amintesc!

delia64 1

06.03.2013, 22:01

Multumesc pentru aprecieri dragi bucatarasi .

Doralinda 1

06.03.2013, 23:43

Ce bun e!!!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de caise