Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Pentru ca si anul acesta am avut recolta bogata de piersici mari si extrem de aromate, am ales sa le folosesc si la prepararea acestui compot cu vanilie si lamaie .
Rezultatul ? Incercati si va veti convinge!
Piersicile se spala si se curata de puf , apoi se taie in jumatate sau sfert, in functie de cat de mari sunt. Samburii se indeparteaza.
Feliile de piersica se aseaza in borcane spalate si bine uscate, sterilizate. ( Eu le-am sterilizat in cuptorul cu microunde )
Peste feliile de piersici adaugam zaharul , 2-3 picaturi de extract de vanilie si o lingurita cu zeama de lamaie, apoi completam cu apa pana umplem borcanul.
Capacele se fixeaza pe borcane dupa ce le tinem 2 minute in apa clocotita , pentru ca partea cauciucata sa faca priza mai bine de buza borcanului .
Asezam borcanele intr-o oala in care am pus 3-4 hartii de ziar sau un prosop , nu inainte de a le agita de 3-4 ori pentru a se topi zaharul . Adaugam apa in oala pana ce aceasta ajunge la umarul borcanelor, aproape de capac.
Fierbem compotul cca 20 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca odata cu apa . Cand apa s-a racit, putem scoate borcanele si le putem depozita in camara sau beci.
1
Daca piersicile nu sunt foarte dulci, puteti creste cantitatea de zahar la borcan
2
Feliile din compot pot fi folosite la decorarea tartelor si a prajiturilor, in general
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola