Compot de piersici

de mimmi in Sirop / Compot, 13 Oct 2012 | 3511 vizualizari

 

Fructe eco din gradina,ghici ciuperca ce-i? Piersicul meu minunat si plin cu rod.
Asa ca ar fi pacat sa nu multumesc pentru piersicute si totodata sa nu le fac loc pe raftul din camara,pentru ca la iarna "la gura sobei" sa savurez un pahar cu compot dulce.

 

INGREDIENTE

  • piersici,
  • zahar
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Purcedem la munca si in prima faza alegem fructele nu foarte coapte si mai tarisoare. Spalam bine piersicile,atat cat sa le indepartam si pufuletul de pe ele. Pregatim o cratita incapatoare,o umplem pe jumatate cu apa si dam la foc,pana incepe sa fiarba. Acum imbaiem piersicile,pentru cel mult 1 minut,dupa care le indepartam pielita. Dupa bunul plac al fiecaruia,putem sa lasam piersicile intregi sau sa le desfacem jumatati(scapand de sambure) si umplem borcanele(spalate si sterilizate in cuptorul cald,dinnainte),cam 3/4. In fiecare borcan punem 3 linguri de zahar(optional zahar vanilat) si inchidem cu capacul. Pregatim cratita mare pentru dustulit,captusind-o cu ziare. Asezam dupa aceea si borcanele,avand grija sa nu se loveasca unul de altul. Umplem cratita cu apa,dam drumul la foc si din momentul cand incepe sa fiarba apa lasam 30 min la dust. Stingem focul si lasam asa pana a doua zi cand repetem operatia de dustulit,complectand din nou cu apa. Le lasam sa se raceasca in cratita,dupa care hai cu ele la locul lor din camara. Nu e mult de munca,nici putin,dar sigur merita efortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

diaconta 1

13.10.2012, 23:50

excelent

adry88 1

15.10.2012, 09:25

minunat

andreea_angelo 1

16.12.2012, 12:15

superr

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de piersici