Este unul din compoturile mele preferate,deci nu putea lipsi din camara...
Prima data punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote,pana se topeste zaharul,apoi lasam sa se raceasca complet.Eu cu 2 litri apa si 600 gr zahar am facut 7 borcane de 600 gr.
Punem pe foc o oala cu apa.Spalam piersicile,apoi le scufundam 1-2 minute in apa clocotita,apoi le scoatem intr-un castron cu apa rece,dupa care le decojim.
Taiem piersicile in 2 sau in 4,eliminand samburele.
Punem bucati de piersica(dupa plac) in borcanele sterilizate,apoi umplem cu sirop de zahar rece.
Punem capacele,apoi infasuram borcanele in prosoape de bucatarie si le punem intr-o oala mare,acoperim cu apa si punem la fiert.
Lasam la foc mic 15-20 de minute de cand incepe sa clocoteasca,apoi dam deoparte,punem capacul la oala si lasam asa pana se racesc,dupa care scoatem borcanele,le stergem si le depozitam in camara.
1
trebuie controlat fiecare borcan sa nu faca "click" capacul.