Compot de corcoduse

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 21 Iul 2014 | 3684 vizualizari

 

Aveam muuulte corcoduse, rosii, tare frumoase. Prea multe ca sa poata fi pastrate si consumate in timp util, astfel m-am gandit sa le transform intr-un compot dulce - acrisor!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de corcoduse
  • 4 litri de apa
  • zahar dupa gust
  • sucul de la o lamaie
  • cateva frunzulite de menta
  • pentru servire, optional, cuburi de gheata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de corcoduse:

Curatam corcodusele de codite si frunzulite, le spalam si le punem la fiert, in apa rece, impreuna cu zaharul, dupa gust.  Vom sti ca sunt fierte cand s-au ridicat la suprafata vasului. Adaugam sucul de lamaie si cateva frunzulite de menta, lasam sa clocoteasca 1-2 minute, dupa care oprim focul. Il servim rece, cu menta proaspata si cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de corcoduse fara conservant (video)