Compot de cirese

de lilik in Sirop / Compot, 26 Iun 2011 | 6310 vizualizari

 

este preferatul meu....simplu de preparat si taaare bun...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cirese(dulci si tari)
  • sirop de zahar 25%(adica la 1 litru de apa 250 gr zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Pregatim prima data siropul de zahar:

punem apa cu zaharul la fiert si lasam sa fiarba 5 minute circa pana se topeste zaharul,apoi dam deoparte si lasam pana este complet rece.

Intre timp luam coditele la cirese si le spalam,apoi le stergem usor sau le lasam sa se usuce.

Luam borcanele(eu am folosit 3 de 600 gr) spalate,uscate si sterilizate si le umplem cu cirese,peste ele punem sirop rece cat sa acopere ciresele,lasand 1-2 degete gol.

Punem capacele si le infasuram in prosoape de bucatarie apoi le punem intr-o oala inalta si le acoperim cu apa,apoi le punem pe foc si le lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic,dupa care stingem si lasam borcanele sa se rasceasca acolo.

Cand sunt reci le scoatem,le uscam si le punem la camara...

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese