O reteta simpla si delicioasa.
Intr-un vas se dizolva drojdia cu apa calduta si apoi se adauga laptele,uleiul,sarea + zaharul si faina.Se amesteca pana se obtine o coca care se lasa la dospit aprox 1h.
Intre timp pragatiti ingredientele pt umplutura:le dati prin razatoarea mare iar maslinele se scobesc de samburi . Untul trebuie tinut la temperatura camerei si sa aibe consistenta smantanii.
Dupa ce aluatul "a crescut" frumos se rupe in bucatele mici cat un ou. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul cat sa aiba marimea unei farfurii ; se unge cu unt si se adauga ingredientele alese de voi. Rasuciti foaia iar capetele le uniti in forma de colacel.Se aseaza in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
Cu ajutorul unui tifon puneti deasupra oul batut si in final presarati susanul sau macul.
Introduceti tava in cuptor unde se coc la 170 grade timp de 1 h.
1
acest aluat se poate folosi si in prepararea placintelor,pizza,paine,etc