Colacei dulci

de meosiris in Prajituri, 1 Aug 2009 | 4817 vizualizari

 

Recipe by Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 1 : 125ml apa clocotita, 50g zahar, 25g unt. 2 : 20g drojdie, 25ml apa calduta, 1 lingurita zahar, 1 ou, vanilie. 3 : 425g faina, 1 lingurita sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei dulci:

  • Am amestecat untul taiat cubulete cu zaharul. Peste ele am turnat 125ml apa clocotita.Am amestecat ca sa se topeasca mai repede untul si zaharul, apoi am lasat sa se raceasca.
  • Am dizolvat drojdia in 25 ml apa calduta,peste care am adaugat si lingurita de zahar.Am amestecat bine, apoi am pus aceasta compozitie peste prima.
  • Am adaugat si faina si am inceput sa framant aluatul.
  • Apoi am lasat la crescutvreo 2 ore...sau 3...nu mai stiu exact:)
  • Acest aluat il impartim in 8 parti egale.Fiecare bucata o intindem intr-un snur lung si cat de cat egal ca latime.Am rulat snurul si am format colaceii.
  • Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam 1 ora.I-am uns apoi cu 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte si i-am bagat in cuptor la 180C,aproximativ 15 min.
  • Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei dulci" nu uita sa-i faci un review.

    COMENTARII (1)

    Ligia Bxl 1

    26.01.2011, 09:20

    arata bine

    COMENTEAZA

    Cele mai

    Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

    Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

    pe 27.09 la 16:57

    Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

    pe 27.09 la 16:08

    Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

    pe 27.09 la 10:54

    Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

    pe 26.09 la 11:00

    TOP
    utilizatori

    Retete_gustoase

    1600 puncte

    laura_n

    1400 puncte

    Constelatialeu

    1003 puncte

    Rocsi

    514 puncte

    vasimur

    233 puncte

    CONTACT

    Contact

    Bucataras.ro
    [email protected]

    RETETA RECOMANDATA
    Tarta Dartz