Va propun un desert rapid si gustos, foarte aproape de Tiramisu reţetă originală, insa fara oua, deoarece e mult prea cald pentru a folosi oua crude in crema si mult prea cald pentru a sta langa aragaz si a fierbe crema de galbenusuri pe baie de aburi. Asa ca am renuntat pur si simplu la oua si din comoditate, pentru ca desertul astfel preparat nu mi-a luat mai mult de 20 minute.
Tiramisu reţetă originală
Modul de preparare este unul extrem de simplu si oricine poate face rapid acasa un tiramisu foarte bun. Crema mascarpone se bate cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu frisca batuta.
Cafeaua se amesteca cu esenta de rom si daca vreti puteti adauga si zahar. Eu n-am pus pentru ca oricum si crema si piscoturile sunt suficient de dulci. Piscoturile se trec prin cafea apoi se asaza intr-o tava. Peste stratul de piscoturi insiropate se pune jumatate din crema cu mascarpone, apoi un al doilea strat de piscoturi insiropate si din nou crema cu mascarpone. Se pudreaza cu cacao si se pune in frigider minim 2 ore. Cam asta e tot. Enjoy!