O reteta preluata de la Laura Adamache
Niste colacei buni si pufosi,potriviti pentru laptele de dimineata. Si nu numai...:))
In prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul,iar amestecul se raceste complet.
In etapa a doua dizolvam drojdia in 25 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Adaugam si oul si mixam.
In a treia etapa incepem sa adaugam faina lingura cu lingura si mixam.Eu am pus totul la masina de paine,la programul de framantare plus dospire.
Aluatul crescut il punem pe masa infainata si formam un sul pe care il impartim in parti egale.
Intindem fiecare parte intr-un snur.Am folosit niste ulei la modelat,a fost mai usor decat cu faina.Trecem capatele snurului unul peste celalalt si incepem sa rasucim fiecare capat in jurul cercului format.
Punem colaceii in tava tapetata cu hartie copt si ii lasam din nou la crescut,pana isi dubleaza volumul.
Ii ungem cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presaram zahar brun pe deasupra.Eu am pus zahar normal,ca de asta am avut. :)
Ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc.