Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat

de Sorinnaa in Dulciuri, 7 Ian 2014 | 24112 vizualizari

 

 Astazi va prezentam Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat. 
Aceasta este cea mai simpla si mai spornica reteta pentru aluat de eclere.
Pentru Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat ai nevoie de urmatoarele ingrediente: apa, ulei, faina si oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat
  • 260 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 5 oua
  • un varf de cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat:

Cum se prepara Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat

Pui apa la fiert cu sarea si uleiul. Cand da in clocot, adaugi toata faina odata si amesteci cu lingura de lemn pana se desprinde de pe peretii vasului. O lasi sa se raceasca.

Pui aluatul intr-un castron mai mare si incorporezi treptat in coca, cu mixerul, ouale, amestecand dupa fiecare pana cand aluatul devine neted si lucios.

Umpli un pos cu aluat si pui benzi de 5-10 cm intr-o tava tapata cu hartie de copt. le coci la cuptorul incins la 200 C timp de 20 - 30 min. 

Iti recomandam si reteta de Profiterol, un desert senzational de gustos, reteta de Choux a la creme sau reteta de Ecler la tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (9)

MihaelaB79 1

23.01.2014, 09:20

ce tb sa fac sa nu se mai lase dupa ce le scot din cuptor?ele cresc frumos dar cand le scot se lasa...

MihaelaB79 1

23.01.2014, 09:21

Sorinnaa 1

07.02.2014, 20:40

mihaela, nu trebuie sa deschizi usa la cuptor cand ele se coc sau nu este faina buna. eu am folosit boromir 000 si am mai incercat si 650 si de fiecare data ies excelent.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere pas cu pas (reteta video)