Cod in sos de zacusca

de mihaelar63 in Peste, 28 Mar 2021 | 4004 vizualizari

 

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume gustoase si aroma deosebita. Rapid si eficient !!! In 30 minute se obtine o masa savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr trunchi de cod alb
  • 6 linguri zacusca cu vinete si fasole verde [ am avut eu ]
  • 2 -3 linguri ulei masline
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • boia ardei dulce
  • usturoi granulat
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1 cana apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod in sos de zacusca:

  1. Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala.
  2. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare.
  3. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de timp se lasa la marinat macar o ora.
  4. Transferati codul marinat intr-un vas ceramic.
  5. Condimentati cu boia, piper si usturoi granulat.
  6. Adaugati foaia de dafin.
  7. Turnati deasupra apa si puneti la cuptor timp de 25 minute pe 180 grade C.
  8. Daca este necesar, mai adaugati apa.
  9. La sfarsit gustati si sarati sau condimentati daca este nevoie.
  10. La servire, presarati pe deasupra verdeata pentru prospetime.
  11. Codul in sos de zacusca este gustos atat cald, cat si rece.
  12. Pofta buna !

TIPS-URI

1

Orice peste se poate prepara in aceasta modalitate.

2

Daca avesti timp lasati pestele sa se marineze macar o ora in zacusca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod in sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton, de post