E una din retetele de cod care imi palc cel mai mult... Dar cred ca in Romania e greu de gasit cod ( trebuie sa fie cod sarat sau congelat dar gros)
- Codul , daca e sarat de tine la desarat cu 3 zile inainte in apa rece si cand e gata, se pune pe gratar. Apoi se rupe fasii potrivite .( e important ca codul sa fie gros ). Se pune deoparte. Coacem pe gratar si ardeii grasi apoi ii curatam si ii rupem fasii.
- cartofii mici si rotunzi (albi dar sunt buni si cei rosii) se sareaza si se dau la cuptor sa se coaca cam o ora. Cand sunt bine copti se scot si se zdrobesc (eu ii iau intr-o manusa de bucatarie in palma si le dua cate un pumn:D ) . Se pun intr-un castron si se presara cu ulei de masline, se adauga usturoi pisat, sare, piper, pestele maruntit si ardeii copti rupti si ei fasii (ardeii sunt facultativ..mie imi palce cu ardei). Se acopera vasuçl si se agita toate ingredientele impreuna sa ia gust unul de la altul.se poate adauga putin otet de asemenea.
- se serveste cu vin rosu sec.