Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate un pic de faina si apa pana se amesteca si devine un aluat ca de pita de casa, nici prea moale dar nici vartos.
Dupa ce se framanta bine se pune in el o lingura de unsoare de porc ca sa il unga si se continua cu framantatul inca 15 minute. Se lasa aluatul la dospit, acoperit cu o stergura, pana creste si se face inca atata.
Intre timp se taie varza fidea si se pune la calit cu sare si piper, prunele se curata de samburi si se pun la foc mic cu zahar ca sa se inmoaie. Urda se amesteca dupa gust cu zahar sau cu marar, iar branza se sareaza bine.
Cand aluatul este gata crescut se pune pe masa presarata cu faina. Se imparte in 4 parti si se intind in forma rotunda. Se adauga umplutura aleasa si se trage aluatul peste ea, dupa care se apasa cu mana pana arata ca o placinta. Se pune la cuptorul incins pe hartia de copt si se unge cu ulei.
O lasam sa se coaca pana se rumeneste pe deasupra dupa care se scoate afara si se pune sa sada pe masa sub o stergura curata ca sa se rareasca.
Cocorada se serveste la orice masa de pranz sau cina si este o gustare care se poate face pe tot parcursul anului, schimband doar umplutura, in functie de sezon.