Budinca de dovlecei cu piept de pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2014 | 11343 vizualizari

 

O reteta preluata din revista Practic in bucatarie. Au vazut-o ai mei si cica le-ar placea si lor asa ceva sa manance si adevarat au grait. Le-a placut mult aceasta budinca si cica sa o retin ca, din cand in cand, sa o mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 piept de pui dezosat
  • 500 gr telemea
  • 3 linguri smantana
  • 6 oua
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub unt
  • 2 linguri pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei cu piept de pui:

Spalam dovleceii, ii curatam, ii taiem rondele si presaram sare peste ei. Ii lasam cam jumatate de ora sa isi lase zeama apoi ii punem pe servetele.

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem fasii lunguiete.

Intr-un bol turnam uleiul, boia de ardei dulce, patrunjelul uscat, sare, piper, amestecam bine si incorporam puiul.

Amestecam intr-un vas telemeaua, doua linguri smantana, patru oua, sare, piper si busuiocul uscat.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam un strat de dovlecei, fasii de pui, jumatate din amestecul de branza. Continuam iar cu dovlecei, pui si branza.

Cele doua oua ramase le batem spuma cu  o lingura de smantana, un praf de sare, iar la final incorporam mararul verde, tocat marunt.

Acesta il turnam deasupra budincii.

Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, scoatem budinca, o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

11.10.2014, 20:25

Multumesc Daniela

Rocsi 1

11.10.2014, 20:25

Iti multumesc Alina.

Rocsi 1

11.10.2014, 20:25

Anca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca de dovlecei cu branza