Este una dintre prăjiturile uşor de făcut, dar care are efectul scontat de fiecare dată!
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. În gălbenuşuri adăugăm: zahărul tos, zahărul vanilinat, praful de copt, uleiul şi se omogenizează până când gălbenuşurile îşi schimbă culoarea. Apoi, se adaugă treptat laptele şi se încorporează tot treptat, în ploaie, făina. Se mai adaugă, după aceea, esenţele şi coaja de portocală sau fructele confiate şi se lasă deoparte. Peste albuşuri se pune un vârf de linguriţă de sare şi se bat spumă, 3-5 minute. Gălbenuşurile se toarnă uşor peste albuşuri, amestecând foarte uşor până la omogenizare. Pentru a da la cuptor aluatul, avem nevoie de o tavă de gulguf sau de o formă de silicon. (Eu am folosit una în formă de trandafir, din silicon.) Se pune în tavă cam 80% din compoziţie, restul urmând a fi amestecat cu cacao şi turnat, mai apoi, în centrul aluatului. Se nivelează uşor cu lingura şi se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 50 de minute. Se recomandă a fi scos din tavă şi pudrat cu zahăr pudră după ce se răceşte.
1
Gălbenuşurile se freacă cel mai bine cu o lingură de lemn.
2
Dacă folosiţi tavă de gulguf, folosiţi hârtie de copt.
3
Cât timp se răceşte, prăjitura este de preferat să fie acoperită cu un prosop.