cu ceva timp in urma am vazut reteta aceasta la Lira ( http://www.bucataras.ro/retete/coji-de-portocale-confiate-21132.html ),mi-am tot propus sa o incerc dar n-a fost sa fie! Acum m-am executat pentru ca am nevoie de coji de portocale confiate pentru a decora tortul pentru maine... Neavand prea multe coji la dispozitie, am redus considerabil cantitatile dar am de gand sa repet experienta de indata ce strang 1 kg de coji (pe care le voi pastra la frigider la fel cum a procedat si Lira)
Curatam cojile de portocale de partea alba.
Taiem partea portocalie in fasii foarte subtiri pe care le punem la fiert in apa rece intr-o craticioara. Apa se pune cat sa cuprinda intreaga cantitate de coji.
Trebuie sa schimbam de 3 ori apa pentru a scoate gustul amar din cojile de portocale.
De fiecare data dupa momentul in care dau in clocot le mai lasam cate 3-4minute, apoi scurgem apa de pe ele si inlocuim cu apa proaspata.
Dupa ce scurgem si ultima apa (a treia), acoperim cojile cu zahar si lasam sa fiarba la foc mic pana devin cojile translucide si scade intreaga cantitate de lichid lasata.
Punem cojile intr-o tava pe hartie de copt,apoi dam tava in cuptorul preincalzit (dar oprit) si lasam cojile sa se usuce usor (lucru care se va intampla pana la racirea completa a cuptorului).
Sunt foarte aromate, noi suntem incantati de rezultat!
Pofta buna!