Coaja de portocala confiata

de Valclaudia in Dulciuri, 30 Dec 2013 | 6095 vizualizari

 

cu ceva timp in urma am vazut reteta aceasta la Lira ( http://www.bucataras.ro/retete/coji-de-portocale-confiate-21132.html ),mi-am tot propus sa o incerc dar n-a fost sa fie! Acum m-am executat pentru ca am nevoie de coji de portocale confiate pentru a decora tortul pentru maine... Neavand prea multe coji la dispozitie, am redus considerabil cantitatile dar am de gand sa repet experienta de indata ce strang 1 kg de coji (pe care le voi pastra la frigider la fel cum a procedat si Lira)

 

INGREDIENTE

  • 240 gr.coji de portocale
  • 240 gr. zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaja de portocala confiata:

Curatam cojile de portocale de partea alba.

Taiem partea portocalie in fasii foarte subtiri pe care le punem la fiert in apa rece intr-o craticioara. Apa se pune cat sa cuprinda intreaga cantitate de coji.

Trebuie sa schimbam de 3 ori apa pentru a scoate gustul amar din cojile de portocale.

De fiecare data dupa momentul in care dau in clocot le mai lasam cate 3-4minute, apoi scurgem apa de pe ele si inlocuim cu apa proaspata.

Dupa ce scurgem si ultima apa (a treia), acoperim cojile cu zahar  si lasam sa fiarba la foc mic pana devin cojile translucide si scade intreaga cantitate de lichid lasata.

Punem cojile intr-o tava pe hartie de copt,apoi dam tava in cuptorul preincalzit (dar oprit) si lasam cojile sa se usuce usor (lucru care se va intampla pana la racirea completa a cuptorului).

Sunt foarte aromate, noi suntem incantati de rezultat!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

31.12.2013, 19:23

Super..

nadea68 1

01.01.2014, 17:12

Raluca57 1

02.03.2014, 22:19

Mi-a iesit putin "zaharisita" dupa ce am scos-o din cuptor. Si putin cam tare, nu f tare, dar nu cum ma asteptam. In poza ta nu arata asa. Am gresit ceva? Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert crema de lamaie rapida / Lemon posset