Clementina

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Ian 2013 | 22048 vizualizari

 

Azi este Sf.Clement,deci si ziua mea onomastica,asa ca mi-am zis sa fac ceva,cu ocazia asta.Eu zic ca mi-a iesit,acum ramane sa apreciati.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 2 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic creme ole cacao

Crema alba

  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml frisca lichida hulala
  • 2 linguri smantana groasa
  • 200 ml frisca hulala batuta bine
  • 10 g gelatina

Crema maro

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida hulala
  • 200 ml frisca hulala batuta bine

Glazura

  • ciocolata neagra Dr.Oetker

Jeleu de mure

  • 200 g mure
  • 50 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri amidon
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clementina:

Blatul:

Albusurile 7 la numar batute spuma tare,se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul,la fonal plicul de creme ole de cacao.In tava 20/30 cu foaie de copt se toarna compozitia,se da la cuptor cca 35 min.Se lasa la racit.

Crema alba:

Ciocolata se rupe in bucatele se adauga frisca lichida,smantana groasa si zaharul,pe baie de abur pana se topeste ciocolata,se da de pe foc se incorporeaza cele 2 galbenusuri si se mai da la foc cateva min,pana se ingroasa.Separat gelatina se hidrateaza cu apa rece si se adauga in crema alba,dupa ce am lasat-o 10 min sa se mai racoreasca.Acest amestec se omogenizeaza cu mascarpone si se da la congelator cca 30 min.Se scoate de la congelator si se amesteca cu frisca batuta bine.Se toarna peste blatul racit,pe care l-am pus din nou in tava.Se da la rece cca 2-3 ore

Crema maro:

Ciocolata se rupe bucatele se adauga frisca lichida,pe baie de abur pana se topeste ciocolata.Se da la rece cca 15 min si apoi se mixeaza bine,se adauga frisca batuta bine,amestecandu-se bine pana se omogenizeaza.

Jeleul de mure

Murele se paseaza sau se pun in blender,eu le-am pasat,se adauga apa si zaharul si se fierb,la final se adauga amidonul.Se lasa un pic la rece .

Peste crema alba adaugam jeleul si deasupra crema maro si lasam la rece 3 ore.Se portioneaza cu un cutit umed.Deasupra se toarna glazura de ciocolata

Sper sa nu fi omis ceva.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clementina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Merisor 1

24.01.2013, 06:44

Neata! Dau cafea, dai o clementina?

adry88 1

24.01.2013, 09:31

delicioase

Constelatialeu 1

24.01.2013, 09:34

Merisor.dau si fara cafea,eu nu beau cafea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert crema de vanilie si capsuni, la cupe