Clătite umplute cu piept de pui

de ionix in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2010 | 6796 vizualizari

 

pozele din timpul prepararii s-au pierdut :(( dar o sa repet reteta si-o sa fac poze din nou....
reteta o am de la d-na administrator de la bloc :D:D

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de clatite:  

  • 150 g faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • Doua oua
  • Doua linguri cu ulei
  • Sare

    Pentru umplutura:  

  • 1 piept de pui
  • 5 ciuperci
  • O ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 150 g cascaval
  • O legatura de marar
  • Sare, piper

 

Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite umplute cu piept de pui:

Incepem cu prepararea umpluturii pentru ca trebuie sa tinem calde clatitele.


Prepararea umpluturii:

Piepul de pui il spalam bine, il fierbem cu putina sare si piper iar apoi il taiem cubulete.

Ciupercile, daca sunt proaspete, le spalam bine si le fierbem bine.

Cand ciupercile s-au racit le taiem cubulete.

Ceapa o taiem marunt marunt iar usturoiul il pisam.

Toate ingredientele de amestecam si radem cascavalul pe razatoarea mare.

Mararul il spalam si-l tocam dupa care il punem in restul compozitiei.

Punem sare si piper dupa gust.

Prepararea aluatului:

Faina se pune intr-un bol,se face o gaura-n mijloc si presaram sae.

Ouale se bat bine bine si se pune in mijlocul fainei.

Se incorporeaza ouale cu faina, luand din exterior spre interior, iar cand ouale au facut un aluat tare cu faina adaugam laptele caldut.

Laptele il punem treptat, treptat pana cand s-a incorporate bine iar apoi adaugam apa minerala si uleiul in acelasi mod ca laptele.

Din acest aluat facem clatite, dupa ce-l lasam la rece circa 15 minute.

 

Cat timp clatitele cunt calde, le umplem cu compozitia de pui.

Clatitele le asezam, una langa alta, pe o tava unsa cu unt, le ungem cu un ou batut bine cu sare si le dam la cuptor.

Le lasam circa 10 minute la foc mic pana se rumenesc un pic.

Sunt bune atat calde cat si reci.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ionix 1

04.03.2010, 08:09

asa-i Teo... e bine sa stim ce sa selectam si de la cine, si nu ma refer doar din punct de vedere culinar

ionix 1

04.03.2010, 08:11

CCris, si mie-mi plac cu smantana... dar doar cu smantana si miere

ionix 1

04.03.2010, 08:12

Ela, nu mai sunt... dar mai fac o portie saptamana viitoare... i-au placut sotului foarte mult ... merg si la pachet foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv