pozele din timpul prepararii s-au pierdut :(( dar o sa repet reteta si-o sa fac poze din nou....
reteta o am de la d-na administrator de la bloc :D:D
Pentru aluatul de clatite:
Pentru umplutura:
Incepem cu prepararea umpluturii pentru ca trebuie sa tinem calde clatitele.
Prepararea umpluturii:
Piepul de pui il spalam bine, il fierbem cu putina sare si piper iar apoi il taiem cubulete.
Ciupercile, daca sunt proaspete, le spalam bine si le fierbem bine.
Cand ciupercile s-au racit le taiem cubulete.
Ceapa o taiem marunt marunt iar usturoiul il pisam.
Toate ingredientele de amestecam si radem cascavalul pe razatoarea mare.
Mararul il spalam si-l tocam dupa care il punem in restul compozitiei.
Punem sare si piper dupa gust.
Prepararea aluatului:
Faina se pune intr-un bol,se face o gaura-n mijloc si presaram sae.
Ouale se bat bine bine si se pune in mijlocul fainei.
Se incorporeaza ouale cu faina, luand din exterior spre interior, iar cand ouale au facut un aluat tare cu faina adaugam laptele caldut.
Laptele il punem treptat, treptat pana cand s-a incorporate bine iar apoi adaugam apa minerala si uleiul in acelasi mod ca laptele.
Din acest aluat facem clatite, dupa ce-l lasam la rece circa 15 minute.
Cat timp clatitele cunt calde, le umplem cu compozitia de pui.
Clatitele le asezam, una langa alta, pe o tava unsa cu unt, le ungem cu un ou batut bine cu sare si le dam la cuptor.
Le lasam circa 10 minute la foc mic pana se rumenesc un pic.
Sunt bune atat calde cat si reci.
Pofta buna!