Cum ieri am petrecut ziua la tara la bunica noastra si ai nostri erau la cazan pt tuica m-am gandit cu ce sa ii indulcesc ,, ceva usor si repede de facut si mai ales nefiind acasa nici ustensilele mele nu le aveam la indemana m-am hotarat hai sa fac clatite ca is mai usor de facut si repede... 60 clatite umplute cu dulceata de capsuni au intrat bine la stomacel si asa nu a trecut weekendul fara un dulce !!
O duminica frumoasa !!
Intr-un vas adaugam ouale cu sarea, zaharul si rasatura de portocale, le batem pana ce rezulta o crema, adaugam apa minerala, si apoi faina treptat (nu am cantarit-o ) atat cat cere compozitia ca sa nu rezulte o crema nici subtire , dar nici groasa. Cand compozitia e gata adaugam ceasca de ulei si continuom sa amestecam pana ce uleiul se incorporeaza in compozitie !
Intr-o tigaie adaugam un strop de ulei si o lasam la incins. Cu un polonic adaugam compozitie in tigaie lasand-o sa se cocaca circa 1 minute pe o parte si 1 pe cealalta .
Nu mai este nevoie sa ungeti tigaia deloc !
Cand e coapta clatita o ungem cu dulceata si o rulam pt a o inchide !
Se serveste cu mare drag !!